Argila de argint

 VARIANTA LUT

Acest tip de argila de argint poate fi modelat la fel ca lutul normal. In contact cu aerul incepe sa se usuce, asa ca trebuie mentinut umed, in scopul de a-si pastra maleabilitatea si manevrabilitatea. Este recomandat sa aveti la indemana un recipient cu apa si o pensula, pe care sa le folositi la umezirea suprafetei atunci cand aceasta incepe sa se usuce.
Atentie! Prea multa apa poate face lutul mai greu de lucrat.

VARIANTA PASTA

Se utilizeaza pentru a uni parti (arse sau uscate) din argila, pentru a repara piesele rupte, pentru a umple goluri sau crapaturi si folosita pentru a crea texturi. Poate fi aplicata pe suprafete ca lutul de pluta, frunze, crengute pentru a crea replici din argint

Noua formula (pe baza de apa) combina avantajele variantei originale Art Clay Pasta cu cele ale variantei Art Clay Pasta cu Ulei conferindu-i o mai mare putere si o mai mare usurinta in aplicare.

Se foloseste pentru a uni urmatoarele:

  • 2 sau mai multe piese deja arse, realizate din argila de argint (ArtClaySilver)
  • o piesa uscata (nu arsa) si una arsa, realizate din argila de argint (ACS)
  • o piesa argint turnat (sau accesorii din argint) si una arsa din argila (ACS) *Se recomanda ca puritatea argintului sa fie mai mare de 925.

Compozitia acestei paste este de 90% argint si 10% liant si apa, mult mai consistenta decat varianta originala care continea 80% argint si 20 % liant si apa.

VARIANTA SERINGA

Art Clay Silver, modelul seringa contine 10g de argila de argint . Tipul seringa vine ambalat în trei moduri: cu varfuri de diferite culori (albastru, verde și gri), fiecare cu un diametru din ce în ce mai mare; cu un vârf verde in pachet; sau ambalate fără nici un varf.
Fiecare dintre varfuri este reutilizabil și poate fi achizitionat o singura data . Diametrul fiecărui  varf al seringii este: la cel albastru 0.41 mm, la cel verde 0.84 mm si la varful gri 1.19 mm. Consistența lutului din seringa este total diferită de cea a lutului tip pastă. Acesta este mai gros, mai usor de controlat si permite mai multa manevrabilitate. Acesta este utilizat pentru a decora la fel ca in decorarea prajiturilor, pentru a umple crapaturile sau pentru lipirea pieseler umede sau uscate.

ART CLAY SILVER 950

Noul Art Clay Silver 950 este compus din 950 parti de argint fin și 50 părți cupru. Contine astfel, un procent mai mare de argint, fata de cel Sterling 925 deci, aliajul rezultat este mult mai dur decât argintul fin (999). Un avantaj esential, este că ACS950 poate fi ars in cuptorul pentru ars ceramica, fara a fi necesara folosirea de carbon activ !

Lutul Art Clay Silver 950 are aceleasi proprietati de modelare ca si Art Clay Silver 999.

Contractie: 10-13%
Temperatura de ardere: Piesele se pun in cuptorul oprit, se urca pana la 500°C si se asteapta 30 minute, apoi se urca temperatura pana la 870°C si se mentine pentru o ora.
Ardere: Cuptor de ars ceramica si pentru piesele mici, chiar si cu lampa de lipit.

 VARIANTA PASTA DECORATIVA

Acest produs Art Clay este creat special pentru a adera la suprafetele neporoase sau smaltuite, cum ar fi ceramica, portelanul și sticla.

Pasta Decorativa Art Clay se utilizeaza in diverse moduri:

  • Aplicata cu pensula, din abundenta, direct pe bisque, portelan smaltuit sau sticlă.
  • Utilizata în tehnica numită sgraffito, prin care un strat subțire de pastă decorativa este aplicată pe porțelanul smaltuit sau sticla, lăsată să se usuce, apoi un instrument ascuțit este utilizat pentru a scrijeli un desen în stratul de pasta asa încât porțelanul sau sticla sa devina vizibila, la final, rezultand un model repetitiv (pattern).

Temperatura de ardere indicata este de 650 ℃ / 1202˚F timp de 30 minute.

VARIANTA HARTIE

Argila sub forma de hartie este perfecta in tehnicile Origami sau chair Quilling. Poate fi indoita, taiata cu foarfeci speciale, rupta, perforata, impletita (din fasii) sau embosata. Deasemenea poate fi folosita in crearea de monturi (rame)  pentru pietrele care nu pot fi arse odata cu lutul.

Nu aplicati Pasta sau apa, atunci cand lucrati cu ACS tipul hartie, altfel riscati ca aceasta sa se dezintegreze. Pentru a repara sau lipi recomandam sa folositi Art Clay Pasta sau Pasta Decorativa, doar dupa ce piesele au fost deja arse. Pastrati hartia ACS ramasa, intr-o punga cu fermoar si depozitati-o intr-un recipient inchis (Ex: un borcan) la temperatura camerei.

La atingere, se simpte ca o hartie de embosat, nelipicioasa, complet uscata.Nu necesita uscare inainte de ardere.

Dimensiuni: 4 x 20 cm (aprox. 0,25mm grosime) Long Type

 

VARIANTA HARTIE

Art Clay Paper type + - hartie de argint 35g

Argila sub forma de hartie varianta "+" este recomandata pentru tehnica Origami dar fiind mult mai groasa este ideala si pentru multe alte proiecte, cum ar fi: montura pietrelor crearea de piese perfect drepte ec. Poate fi indoita, taiata cu foarfeci speciale, rupta, perforata, impletita (din fasii) sau embosata. Deasemenea poate fi folosita in crearea de monturi (rame)  pentru pietrele care nu pot fi arse odata cu lutul.

La atingere, se simpte ca o hartie de embosat, nelipicioasa, complet uscata. Nu necesita uscare inainte de ardere.

Dimensiuni: 85 x 85 mm (aprox. 0,6mm grosime)