Modelajul este o activitate recreativa, care ajuta la dezvoltarea imaginatiei, a creativitatii si a perceptiei mediului inconjurator, prin dezvoltarea viziunii bi si tridimensionale. Este este o ramura importanta a artelor plastice si se refera la reproducerea plastica a diverselor obiecte sau forme.

Pe piata exista mai multe tipuri de materiale pentru modelaj, lut de modelaj, lut ceramic, lut polimeric, plastilina etc. precum si o gama larga de instrumente pentru modelat.

Atelierul de modelaj este destinat tuturor celor care doresc sa invete cum sa modeleze piese decorative si bijuterii, bi  sau tridimensionale. Acest atelier a fost conceput special, pentru cursatii care lucreaza sau doresc sa lucreze cu metal clay.

Pentru a putea rezerva este necesar sa fi participat deja la cursul Introductiv - Nivelul 1 sau sa aveti experiență in folosirea lutului metalic (metal clay).

Se vor crea doua piese:

 • Un animalut - tridimensional  - creat la scara
 • O piesa la alegere, in relief, creata special pentru a putea fi folosita ulterior ca bijuterie din argila de argint.

Ce se preda:

 • Modelajul si mulajul
 • Despre formele de sculptura in relief
 • Tehnici de modelare – adaugare si inlaturare
 • Tipuri de unelte si rolul lor
 • Crearea formelor geometrice ”baza” si rolul lor in modelaj
 • Divizarea in forme geometrice
 • Stabilirea si mentinerea proportiilor
 • Tehnica ”trace&add”, dezvoltata de instructorul nostru, cea mai simpla si eficienta tehnica de modelare a pieselor in relief
 • Crearea unei piese din Art Clay Silver, folosind mulajul.

Ce este necesar sa aduceti

Pentru acest tip de curs este necesara trimiterea via e-mail, a unor imagini sau desene, din diverse unghiuri si la o rezolutie mare, cu piesa pe care doriti sa o creati.

Informatii generale

Toate materialele sunt incluse in costul cursului, plus o bautura (ceai, suc, cafea). 30% din pretul atelierului reprezinta garantia participarii la cursurile noastre si nu este returnabila in cazul anularii.

Atentie! Participarea la atelierele noastre se confirma doar dupa efectuarea platii integrale.

Cursurile sunt predate de un Instructor autorizat ANC si Certificat Art Clay Europe.

Dimensiunea claselor este mica pentru a permite studentilor o mai mare atentie din partea instructorului asadar, numărul maxim de cursanti pentru acest Workshop este de 4.

***Tipuri de sculptură în relief

Există trei tipuri de bază de sculptură în relief: (1) relief redus (basso-relievo sau basorelief), unde sculptura proiectează doar ușor de pe suprafața de fundal; (2) relief înalt (alto-relievo, sau alto-relief), în care sculptura proiectează cel puțin jumătate sau mai mult din circumferința sa naturală de pe fundal și poate fi în anumite părți desprinsă total de la sol. [Sculptorii pot folosi și relief mediu (mezzo-relievo), un stil care se încadrează aproximativ între formele înalte și cele joase]; (3) relief scufundat (incizat, coelanaglicfic sau relief), în care sculptura este scufundată sub nivelul suprafeței înconjurătoare și este cuprinsă într-o linie de contur ascuțită, care o încadrează cu o linie puternică de umbră. Suprafața din jur rămâne neatinsă, fără proiecții. Sculptura scufundată în relief se găsește aproape exclusiv în arta egipteană antică, deși a fost folosită și în unele frumoase reliefuri de fildeș la scară mică, din India.
În plus față de tipurile de bază enumerate mai sus, există un tip extrem de subtil de sculptură în relief cu plan scăzut, cunoscut sub numele de relieful Statiacciato (rilievo schiacciato), care este asociat în special cu sculptorul Donatello din secolul al XV-lea. Acest design statiacciato este redat parțial cu linii cizelate fin gravate și parțial sculptate în relief. Efectul său e de a reda modul în care materialele de culoare palidă, precum marmura albă, reacționează la lumină și prezintă cele mai delicate linii și schimbări de textură.
În termeni simpli, dezvoltarea sculpturii în relief a fost marcată de modificări între dominanța picturală și cea sculpturală. De exemplu, în arta greacă, reliefurile seamănă mai mult cu sculpturile contractate decât cu imaginile extinse. Figurile locuiesc într-un spațiu care este definit de formele solide ale figurilor în sine și este limitat de planul de fundal. Acest plan de fundal nu este folosit pentru a creea o perspectivă de retragere, ci mai degrabă ca o barieră impenetrabilă finită în fața căreia există figurile. Prin comparație, sculptura în relief renascentistă folosește pe deplin perspectiva, care este o metodă picturală de reprezentare a relațiilor spațiale 3-D pe o suprafață 2-D, și are astfel multe în comun cu pictura din arta plastică.

Atelier Modelaj

750,00lei

Tipul cursului:  Modelaj lut polimeric si metal clay

Nivelul cursului:       Avansat

Durata:                          1 zi

*Participarea la atelierele noastre se confirma doar dupa efectuarea platii integrale a cursului. 30% din pretul atelierului reprezinta garantia participarii la cursurile noastre si nu este returnabila in cazul anularii.