Prometheus® Jewelrer’s Light Yellow Bronze 20 gr

40,00lei

Prometheus® Jewelrer’s Light Yellow Bronze 20 gr

În stoc (poate fi pre-comandat)

Descriere

Prometheus® Jewelrer’s Light Yellow Bronze 20 gr

Argila din bronz de culoare galben deschis de la Prometheus®  este un material argilat care se transformă într-un bronz pur și solid atunci când este ars într-un cuptor special. Este un amestec de pulbere de bronz, apă și liant organic la dimensiune microna. Poate fi modelat manual, rulat sub forma de fasii sau cilindric, serpisori. Poate fi pus in mulaje, texturat, chiar rotit pe roata de olarit. Argila din bronz galben deschis Prometheus®  poate fi arsă cu cele mai multe pietre pretioase create de laborator (zirconii cubice), pietre naturale testate, margele de sticlă, ceramică și porțelan.

Când argila este arsa într-un cuptor, liantul organic se arde și  rămâne doar bronz pur și solid. Dupa ardere, periati-l bine, daca este necesar il puteti curata de oxid folosind solutii ca Picklean iar la final, lustruiti.

Puteți crea bijuterii unice, ornamente, obiecte cu volum (goale la interior), statui, sculpturi și multe alte obiecte decorative. Piesele create cu Prometheus® Jeweller’s Light Yellow Bronze Clay sunt piese de artă. Combină-l cu imaginația ta și lasă-ți degetele să facă restul!

Arderea argilei de bronz Prometheus® Jeweller’s Light Yellow se face în două etape:

Pasul 1

Puneți piesele create, uscate, pe o plasă din oțel inoxidabil și introduceti-le în cuptorul rece, urcati temperatura la 500 ° C  și mentineti timp de 15 minute. Scoateți piesele pe o suprafață ignifugă și lăsați-le să se răcească.

Pasul 2

Intr-un recipient de oțel, puneți aproximativ 3 cm de carbon activat. Puneți piesele racite, pe carbonul din recipient, cu cel puțin 1,5 cm distanta între ele. Turnati carbon peste piese pana umpleti recipientul, închideți-l cu capacul și puneți-l în cuptorul preîncălzit la 780 °C . Lăsați cuptorul să urce din nou la temperatura țintă (780 °C) și mentineti timp de 1 oră. Când s-a încheiat arderea, fie lăsați-l să se răcească în cuptor, fie scoateți-l cu grijă și lăsați-l pe o suprafață izolată termic până când este suficient de rece pentru a scoate piesele.

Atentie! Incarcarea si descarcarea cuptorului se face la temperaturi foarte inalte! Pentru sigurata proprie este obligatorie folosirea de manusi de protectie si unelte cum ar fi lopatica de descarcare, pensete de cuptor etc. In cazul in care nu aveti experienta in folosirea cuptorelor, recomandam arderea pieselor in Studioul Argila de Metal accesand serviciul nostru de Arderi Piese

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Prometheus® Jewelrer’s Light Yellow Bronze 20 gr”