Nivelul 5 – Keum-Boo si Tehnica de Emailare

500,00lei

Tipul cursului:                          Argila metalica (metal clay)

Nivelul cursului:                       Avansat

Orar:                                           10:30 – 19:30 (pauza 1 ora)

Locatie:                                  Argila de Metal Studio – Str. Gabroveni 4, et.2, Bucuresti

*Participarea la atelierele noastre se confirma doar dupa efectuarea platii integrale a cursului. 30% din pretul atelierului reprezinta garantia participarii la cursurile noastre si nu este returnabila in cazul anularii.

Golește

Descriere

Nivelul 5 - Keum-Boo si Tehnica de Emailare, este un nivel avansat, in care se folosesc toate uneltele si tehnicile utilizate in nivelurile anterioare si este dedicat celor care au participat deja la cel putin 3 dintre Workshop-urile anterioare.

De obicei avem prestabilite cateva modele de bijuterii dar incurajam pe toti cei care participa la cursuri sa vina cu propriile idei si modele. Doar, la final, bijuteria va apartine!

Tehnici cuprinse in acest curs

Tehnica de Emailare

O metoda foarte simpla de a adauga  culori vibrante unei piese realizate din argint este Emailarea.

Exista mai multe tipuri de smaltuire: la temperatura inalta, la temperatura mica, folosind pulberi transparente sau opace, cu plumb sau fara etc.

In cadrul acestui workshop vom face o incursiune in lumea emailului si vom realiza o piesa pe care o vom “colora” folosind metoda de emailare cu pulbere vitroasa transparenta si fara plumb. Tehnica pe care o vom aplica este binecunoscuta Champlevé.

Tehnica de aurire Keum-Boo

Keum-Boo este o tehnica straveche de aurire a argintului folosind foite de aur 24K.

Metalele pretioase pure cum ar fi argintul si aurul au cam aceeasi structura atomica prin urmare, au un crescut potential pentru a fi unite(lipite). Asadar,  incalzirea acestor metale la temperaturi cuprinse intre 500 si 700°C face ca miscarea atomilor sa creasca. Daca se adaugă presiune, va rezulta un schimb de electroni la suprafata dintre cele doua metale, creând o legătură solida si permanentă.

La acest curs vom vedea cat de usoara este obtinerea acestei tehnici.

Ce este necesar sa aduceti

Pentru acest tip de curs nu este nevoie sa aduceti absolut nimic, doar prezenta voastra este necesara!

Informatii generale

Toate materialele sunt incluse in costul cursului, plus o bautura (ceai, suc, cafea). 50 lei din pretul atelierului reprezinta rezervarea participarii la cursurile noastre si nu este returnabila in cazul anularii.

Atentie! Participarea la atelierele noastre se confirma doar dupa efectuarea platii integrale. 30% din pretul atelierului reprezinta garantia participarii la cursurile noastre si nu este returnabila in cazul anularii.

Cursurile sunt predate de un Instructor autorizat ANC si Certificat Art Clay Europe.

Dimensiunea claselor este mica pentru a permite studentilor o mai mare atentie din partea instructorului asadar, numărul maxim de cursanti pentru acest Workshop este de 4.

La finalul Workshop-ului, participantii vor primi o diploma care va certifica nivelul absolvit.

S-ar putea să-ți placă și…