Ce este Metal Clay

Asadar, ce este de fapt, argila de metal sau "metal clay-ul"?

Este un material modelabil, care poate fi utilizat de catre aproape oricine, pentru a crea bijuterii si obiecte decorative mici. Este compusa din pulberi metalice (argint, cupru sau aur) amestecate cu apa si o substanta numita "metil celuloza" care reprezinta practic, substanta de baza, ce face compozitia sa devina un aluat argilos, usor modelabil.

Metil celuloza poate suna ca un produs chimic urât, dar este de fapt facut din peretii celulari ai plantelor. Este un ingredient organic care este folosit in aditivii alimentari si este non-alergic, non-toxic si perfect sigur pentru a se lucra cu el.

Argila de metal se modeleaza la fel ca oricare alt lut, iar dupa ce se usuca este transformata intr-un obiect solid, printr-un simplu proces de ardere (650 °C). In timpul arderii, metil celuloza, de obicei numita "liant", este arsa iar particulele de metal "sinterizeaza" intr-o formă solida. Rezultatul e o bijuterie din argint, bronz, aur sau cupru de puritate maxima.

Procesul de sinterizare este foarte folosit si in stomatologie, mai precis de catre tehnicienii dentari. Unele coroane metalice sunt prelucrate din pulberi apoi arse arse la temperaturi inalte, intr-un cuptor special.

Produsele marca Art Clay ofera mai multe tipuri de argila: Argint 999, Argint oxidare lenta, Cupru si Aur 24k. Varinta din argint, Art Clay Silver este cea mai variata si vine in diferite forme: lut (pachete de 7, 10, 20 sau 50g) , seringa (5 sau 10g), pasta (10 sau 20g), pasta decoratoare, pasta pe baza de ulei etc..

 

2 Comments

  1. Ma bucur ca cineva a adus in Romania acest produs si aceasta tehnologie.Eu am cumparat
    din Ungaria acum vreo 2ani acest material dar inca nu sosise momentul sa ma apuc.Asa ca in curand
    o sa ma inscriu la cursurile dvs.Vreau mai multe detalii.Deci va gasesc in Bucuresti.

Lasă un răspuns